• Ikerterhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T Doktornő! Itt van egy oldal az ikerterhességről de engem bővebben érdekelne mert az előző szülések révén töbszörössen veszélyeztetett vagyok. 09.28 án kezdem meg uh szerint a 17dik hetemet (eddig ez az egyetlen uh és adatok nélkül) um szerint 18adik hetet. Az orvos akinél eddig 2 szer voltam (ennyiszer hívott eddig) még csak hétfőn (09.28) akarja a vérvételt AFP-re és csak 10.08-án az első ultrahangot. Amikor először látott mondtam neki hogy sok a hasfájásom és hogy zavaró nagy mennyiségü folyásom van. Erre azt mondta: "persze mert terhes"! Mondhatom szép orvos az ilyen pedig azt hittem lehet bízni benne mert idős. Az az aggodalmam hogy cseppet sem veszi komolyan a terhességet és azt sem hogy egyáltalán megismerjen. A körzeti orvosom teljes mértékben ellenjavalta a terhesség megtartását mert ugyebár belgyógyászatilag ismer és amikor ezt mondtam a nőgyógyásznak ő csak annyit mondott rá hogy milyen jogon mond ilyet a körzeti orvos. Nem álltam le vitatkozni kijöttem inkább.A gond igen széleskörü mert az előző 3 terhességem sem volt probléma mentes és volt egy abortuszom pajzsmirigy probléma miatt. Tünetek tulmüködés papíron alulmüködés így gyogyszer kizárva. Valamint olyan diabeteszem alakult ki a 3 dik szüléssel végződő terhességem alatt amiről sehol nem írnak. Most ez keseríti meg az életem. Mínuszcukrosság amiről beszélek vagyis szénhidrát betegség nem cukorbetegség. A gond az hogy már csokit egyáltalán nem ehetek vagy csak itthon és főétkezések után is majdnem ájulásos rosszulléteim vannak. Kérem önt hogy írjon valamit egy 155 magas normál állapotban 48 kgos ikerterhességel váró nő részére hogy mivel szembesülhetek még. Mielött le nem hagyom az egyik babáról annyit tudok még most a hétvégi vizsgálatról mert a sürgösségire be kellett mennem hogy melső falon a másik a hátso falon tapad. várom mielöbbi válaszát köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a ikerterhesség témában

        Kedves Hölgyem!






         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-09-30 17:33:56; Megválaszolva: 2009. szeptember 30., 17:33

        Tudjon meg többet: ikerterhesség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Pétervári László! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy december végén együtt voltunk a párommal és történt egy kis baleset ami után másnap egyből elmentem a nőgyógyászatra és esemény utáni tablettát írattam fel....
        Tisztelt Doktor úr. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy: Pco-s vagyok és a múlt hónapban abbahagytam a nuvaring használatát és védekezés nélkül szeretkeztünk a barátommal.Gyermeket szeretnénk, de sosem volt normális ciklusom, emiatt...
        Tisztelt Doktor Úr! 26 hetes kismama vagyok. A 19-ik héttől minden nap érzem a baba mozgását. Ez kezdetben még gyengébb volt, aztán a 23. és 24. héten annyira felerősödtek, hogy anélkül is éreztem őket, hogy a kezemet a hasamra tettem...
        Üdvözlöm! 30éves vagyok és férjemmel tervezzük a második babánkat.Nem is védekezünk már.Miután erős hányinger és alhasi görcsöcskék,sűrű vizelési inger és áttetsző folyás jelentkeztek vettem egy terhességi tesztet.Viszont nem tudom...
        Kedves Doktor Úr, Arra szeretnék választ kapni, hogy alkalmi drogfogyasztás esetén (2-3 havonta ecstasy az elmúlt másfél évben), az utolsó használattól számítva mennyi időnek kell eltelnie, hogy mind a nő, mind a férfi szervezete eléggé...
        40 eves vagyok, van egy 5 es egy 3 eves kisfiam. Nagyon szeretnenk meg egy babat. Tudom, hogy kicsit idos vagyok , de az elso gyermekemnel is 36 voltam mar. Most voltam teljes koru kivizsgalason, minden rendben velem , a verkepem is jo. Az egyetlen gondom az,...
        Tisztelt Doktor Úr! a 12 hetes kombinált teszt eredménye: PAPP-A: 0.42 MoM szabad ß-HCG: 0.85 Mom NT:1.14 Mom Eredmény:negatív Down-kór kockázata: 1:3600 Az alacsony PAPP-A érték miatt aggódom! A doktor Úr szerint érdemes lenne más...
        Kedves Doktor Úr! 33 hetes várandós vagyok, 12 hetes UH szerint, de feltehető, hogy akkor rosszul mértek, és 34 hetes vagyok. Terhességi diabéteszem lett. De inzulinnal minden rendben. 3 napja alig alszom éjszakánként, de most éjjel az alhasam,...
        Tisztelt Doktor Úr! Február16.-án együtt voltunk a párommal védekezés nélkül . Egy nap szünet majd 18.-án ismételten együtt voltunk. Peteérésem 19.-én volt. Mennyire esélyes a teherbe esés? Mikor érdemes tesztet csinálnom. Köszönöm...
        Kedves doktornõ @014.09.07 en szültem kisfiam 37 hétre, 34 héttól preeklampsziás lettem. Terhesség alat foljamatosan növekedtek a máj enzimek, és a trombocita szám.Szülés útán kómába estem tudtommal magnezium sulfatot adtak infuzióban 48...
        Kedves Doktor Úr, bocsásson meg, hogy ilyesmivel zavarom, de bízom a szakértelmében, illetve a tapasztalataira lennék kíváncsi akövetkező kérdéssel kapcsolatban. 13het + 6 napos várandós vagyok, aminek nagyon örülünk párommal mert 8 éve...
        Tisztelt Doktor Úr! 3 éve használom a Nuvaring hüvelygyűrűt megszakítás nélkül. A legutóbbi felhelyezés óta eltelt egy hét, amikor a gyűrűt együttlét során kivettem, a párom az aktus során nem élvezett belém, viszont a gyűrűt...
        Tisztelt WWBBeteg, A párommal első babánkat várjuk és felvetődött az őssejt levétel gondolata. A szolgáltatást kíbáló cégeknél csak a várható pozitívumok marketing jellegű anyaga található meg és nem beszélnek a "másik oldalról". Az...
        Tisztelt Doktor Úr! Terhességem 30. hetében járok. (Jelenleg 35 éves vagyok, már volt 2 vetélésem, ez a harmadik terhességem, még nem szültem)Autóbaleset következtében 13 évesen medencecsont törésem volt. Az akkori orvosi papírjaimon ez...
        Tisztelt doktor! 2014 májusában volt egy missed abortusom 7 hetesen. Sokszor volt hematomam. Aztán szeptember vègèn újra állapotos lettem. Itt is az elejèn 3-szor volt hematomám, ìgy 7 hètig szigorú fekvès volt. Szednem kellett a bromocriprint,...
        Tisztelt doktor úr! Az lenne a kérdésem hogy 6 hetes kismama vagyok és a vérvételi hcg az 4701 mlU/ml lett. Ez ilyenkor normális vagy magas? Orvoshoz csak a jövő héten megyek.
        Üdv.màr volt egy vetélésem.legutóbbi vérzésem december 9-13-a között volt.januàr közepén voltam ultrahangon ahol làttak egy 5,2 mmes és egy 3,8 mmes gesztàciòs gyürüt.pàr napra rà barnàs folyàs,erös görcsök,a sürgösségin egy màsik...
        Tisztelt Cím! 24 hetes várandós vagyok, ház felújítás közepében vagyunk és kb. fél órát tartózkodtam a házban amikor nagy teljesítményű véső berendezéssel bontották a betont, mely nagyon erős hanggal járt. Közvetlenül utána egész...
        Tisztelt Doktorúr! 20 éves vagyok, és tegnap a barátommal becsúszott egy kis "baleset".Nem sok sperma mehetett belém,de az biztos hogy egy kicsi igen sajnos.Megszakítással "védekeztünk", csak a barátom kicsit későn kapcsolt.Ma ugye vasárnap...
        Tisztelt Dr.Úr! Túl vagyok már,3X8 hetes vetélésen. Mindhárom terhességem végén,előfordult barnás folyás majd vérzés és ehhez társult egy alkalommal,hematoma is. Ezzel egy időben,már nem volt magzati szívhang. Hozzáteszem,a 2 utolsó...