• Ikerterhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T Doktornő!

        Itt van egy oldal az ikerterhességről de engem bővebben érdekelne mert az előző szülések révén töbszörössen veszélyeztetett vagyok. 09.28 án kezdem meg uh szerint a 17dik hetemet (eddig ez az egyetlen uh és adatok nélkül) um szerint 18adik hetet. Az orvos akinél eddig 2 szer voltam (ennyiszer hívott eddig) még csak hétfőn (09.28) akarja a vérvételt AFP-re és csak 10.08-án az első ultrahangot. Amikor először látott mondtam neki hogy sok a hasfájásom és hogy zavaró nagy mennyiségü folyásom van. Erre azt mondta: "persze mert terhes"! Mondhatom szép orvos az ilyen pedig azt hittem lehet bízni benne mert idős. Az az aggodalmam hogy cseppet sem veszi komolyan a terhességet és azt sem hogy egyáltalán megismerjen. A körzeti orvosom teljes mértékben ellenjavalta a terhesség megtartását mert ugyebár belgyógyászatilag ismer és amikor ezt mondtam a nőgyógyásznak ő csak annyit mondott rá hogy milyen jogon mond ilyet a körzeti orvos. Nem álltam le vitatkozni kijöttem inkább.A gond igen széleskörü mert az előző 3 terhességem sem volt probléma mentes és volt egy abortuszom pajzsmirigy probléma miatt. Tünetek tulmüködés papíron alulmüködés így gyogyszer kizárva. Valamint olyan diabeteszem alakult ki a 3 dik szüléssel végződő terhességem alatt amiről sehol nem írnak. Most ez keseríti meg az életem. Mínuszcukrosság amiről beszélek vagyis szénhidrát betegség nem cukorbetegség. A gond az hogy már csokit egyáltalán nem ehetek vagy csak itthon és főétkezések után is majdnem ájulásos rosszulléteim vannak. Kérem önt hogy írjon valamit egy 155 magas normál állapotban 48 kgos ikerterhességel váró nő részére hogy mivel szembesülhetek még. Mielött le nem hagyom az egyik babáról annyit tudok még most a hétvégi vizsgálatról mert a sürgösségire be kellett mennem hogy melső falon a másik a hátso falon tapad.

        várom mielöbbi válaszát

        köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a ikerterhesség témában

        Kedves Hölgyem!






         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-09-30 17:33:56; Megválaszolva: 2009. szeptember 30., 17:33

        Tudjon meg többet: ikerterhesség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy nagy aggodalom miatt fordúlnék Önhöz. Két egészséges kislány anyukája vagyok. Férjemmel elérkezettnek láttuk az időt egy kistestvér érkezéséhez. Rákszűrő vizsgálaton is voltam, ami P1-es lett. Mivel minden...
        Tisztelt Doktor Úr! Sajnos esemény utáni tablettát kellett használnom(escapelle).A "baleset" után 3 órán belül bevettem.Egy hétre rá 2 napig tartó erős vérzés volt tapasztalható amit menstruációs fájdalmak kísértek,ez( "menstruáció") 13...