• Fogantatás körüli problémák, nehézségek, mikor érdemes orvoshoz fordulni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Párommal kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatban élünk. 2007-ben lakhelyet változtattunk, építkeztünk, és ezzel egyidőben munkahelyem is megváltozott. A sok stressz, és munka után kezdtünk el próbálkozni januárban a babával, vezetek naptárat, rendszeres a menstruációm, egészségesen élek, a napi 1-2 kávén kívül káros szenvedélyem nincsen. Biciklizem minden nap, ha tehetem futok 3-5 km-t, mert 17 éves koromig rendszeresen sportoltam, igénylem a mozgást. Sajnos felfázós típus vagyok, ebből kifolyólag tavaly májusban, és idén januárban betegállományban voltam. Laborvizsgálatra csak tavaly küldött el az orvos, és a vizelet minta alapján megállapított volt, hogy sok a laphámsejt a vizeletemben. Az orvos szerint ez a tényező elhanyagolható volt. Az ovulációm körül tapasztalni szoktam sűrűbb, kicsit tésztásodó, már csak váladéknak nem is nevezhető valamit intimtusolás alatt, ami a hüvely faláról, igen magasról jön ki. A párom szintén egészséges, stressz kezelésére 1-2 szál cigarettát szokott elszívni, de nem renszeresen, ő sem iszik, ő is sportolt, és biciklizik, egészségesen él, bár a munkája révén erős politikai nyomás alatt van, és túlterhelt, de tud lazítani. Nyilván nehéz minden szempontot felsorakoztatni, de talán sikerül érzékeltetenk, hogyan is élünk, és mégsem jön a baba. A leíraka alapján,azt szeretném megkérdezni, hogy mit lenne érdemes kipróbálnunk, kell e, ha igen, mikor orvoshoz fordulunk, akár közösen? Az általában tudható 1 éves időszakot nem szeretnénk kivárni. Válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogantatás témában

        Kedves Asszonyom!

        Amennyiben nem kívánnak várni, hiszen ez is érthető, bár invazív beavatkozást nem szívesen végzünk a szakma szabályainak betartása nélkül, akkor most forduljanak orvoshoz, esetleg szakintézményhez - meddőségi centrumhoz, mert a jelenlegi lehetőségek között a rendelők, kórházak "hormon"lehetőségei igen korlátozottak! A központokban hozzáértő kollégák biztosan tudnak Önöknek segíteni.



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-27 22:36:46; Megválaszolva: 2011. július 29., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: