• Kombi teszt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 10 hetes kismama vagyok, és a tanácsát szeretném kérni. A dilemmám az első trimeszteri kombi teszt. 1978-as vagyok. A tesztel kapcsolatban a fals pozitív arány és az zavar leginkább hogy 25 pozitív tesztből kb 1 valóban dawn-szindrómás magzat lesz. A pozitív (esetleg fals)tesztet követő magzatvíz vétel viszont kockázatos...az orvosom nem billentette a mérleget...tanácsát előre is köszönöm, Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a Down-kór témában

        Kedves Judit!

        Amennyiben 1978-ban született, akkor nem lehet a magzati kromoszóma vizsgálatot elvégezni, mivel az életkora nem indokolja. Ami lehet az az ultrahang vizsgálat. ami a tarkószűrés a 12-ik héten. a másik, hogy ennek a 70%-os pontosságát lehet növelni 80-90%-os hatásfokra, ha a vérvételt is megcsináltatja, de persze ez pénzbe kerül, mivel ezt az állami egészségügy nem csinálja meg. Többet nem tud tenni a magzat Down szűrése tekintetében. Persze ennél több azt gondolom, nem is kell.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 21:24:37; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: