• Vetélés után, hogy legyen a következő baba?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr!

        Azért írok, mert szeretnék kérdezni. Nekem volt egy terhességem akartunk a babát, de a 10. hétben május 10.-én elkezdet pecsételő vérzésem lenni, nem sok. Két gyerekekkel voltam itthon és felhívtam a védőnőt aki azt mondta természetes, pihenjek és ne emeljek. Estére egy kicsit több csepp lett, de éjjel szintén csak pár csepp, reggelre újra erősödött akkor úgy döntöttem irány az orvos pont az orvosom volt ügyeletben. Megvizsgált, UH voltam és megállapította, hogy elhalt a baba és egy része távozott is amit én nem vettem észre és azt mondta ezt meg kell műteni, amit másnap meg itt tett. Azt mondta nem érti, hogy vérezhetek, mert az amibe a baba volt olyan egészségesnek tűnik  vastag, hogy nem érti. Ami  legjobb benne, hogy előző nap voltam egy orvosnál, aki megvizsgált és azt mondta, hogy minden rendben van a védőnő a pisimet 2x nézte, de végül azt mondta, hogy minden oké. Azon gondolkodok, ha nem hallgatok a védőnőre, hanem rögtön megyek a kórházban, talán ez nem történt volna meg. Mert az első gyerekemmel volt ilyen, de rögtön mentem és semmi baja a másodokkal teljesen probléma menetes voltam. Az lenne a kérdésem, hogy ugye ez az egész most május 10.én történt néha még van pár cseppvérzésem ez természetes-e és azt, hogy mikor fog megjönni a menőesem újra?

        Az orvos azt mondta 3 hónapot várjunk a következő babával. Nos ez nem lesz nehéz, mert a férjem 3-4hetekig nincs utána 5-10 napot van. Most ő aug.10-szep.2.-og itthon lesz és azt szeretném kérdezni, lehet-e nekem ebben az időben peteérésem és van-e rá esély , hogy összejön a baba, mert nekünk csak aug.van rá esély abban az időpontban van a férjem itthon, egyébként fiam 2 hónap alatt sikerült közvetlen a gyógyszer abbahagyása után nem ,a lányom meg rögtön, de előtte nem szedtem már 1 hónapja gyógyszert, én 24 éves vagyok.

        Még azt is kérdezném, hogy mikor érdemes elkezdeni szedni az Elvitet és, hogy ha esetleg júliusban összejön a baba, nem e lesz belőle baj, vagy mi baj lehet belőle, mert ugye most nem jöhet össze, mert 4-6 hét szünetet kell tartani, de mivel augusztusban akarunk próbálkozni, nem szeretnék gyógyszert szedni. Szeretném, ha elmondaná erről nekem a véleményét.

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel: Zsuzsi

        WEBBeteg szakértő válasza a vetélés témában

        Kedves Zsuzsi!

        Valószínű, hogy már a pecsételés kezdetén sem lehetett volna megállítani a folyamatot, ezen már nem kell rágódnia. Legtöbbször nem derül ki, mi is lehetett az oka egy vetélésnek, hiába tűnik minden tökéletesnek. Gondoljon most már a jövőre. A terhesvitamint már szedheti is, hiszen tervezett terhesség esetén 3 hónappal korábban már javasolt szedni.
        A következő menses a vérzés után kb. egy hónappal lesz, és ezt követően érdemes kivárni a következő 2 ciklust. Így normál menseshosszal számolva augusztusban már lehet próbálkozni a terhességgel. Sok sikert!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-24 01:02:19; Megválaszolva: 2011. október 03., 13:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: