• Ezek segíthetnek, hogy megmaradjon a baba?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves DoktorNő/Úr!

        2 vetélésem volt a tavalyi évben (az egyiknél nem fejlődött a baba - missed ab lett a vége, a másik egy spontán vetélés volt, ami után szépen kitisztultam). Most ismét terhes vagyok, utolsó menstruációm 04.02. volt. Hétfőn voltam UH-on - a vetélések miatt siettem az orvoshoz - aki szerint 4 hetes és 3 napos lehetek, mert az UH-n csak egy üres petezsák látszódott. A kalkulátorok szerint viszon már holnap lennék 6 hetes. Most akkor melyik az igaz, melyiknek hihetek? Az UH előti napon kis barna pötty volt a bugyimon és nagyon megijedtem, mert az első veélésem is barnázással kezdődöt - igaz ott piros vér is folyt.

        A doktor felírt nekem Utrogestan hüvelygolyót és Duphaston gyógyszert, amit hétfő óta szedek, azóta nem is barnázom. Írt még föl valami CL-el kezdődő nevű injekciót, amit hasba kell szúrni és véralvadásgátló. Ezt szeretném megkérdezni, hogy tulajdonképpen mire jó és ez miért kellhet, illetve ezekkel a gyógyszerekkel sikerülhet-e megmaradnia a babának? 2 hét múlva kell visszamennem, a doki szerint addigra kiderül minden.

        Ezen kívül terhesvitamint, Folsavat és Aspirin Protect-et szedek még. Nem árt ennyi gyógyszer a babának?

        Előre is köszönöm a válaszokat:

        Ágnes

        WEBBeteg szakértő válasza a vetélés, terhesség témában

        Kedves Ágnes!

        Igen, a felírt gyógyszerek valóban segíthetnek, addig amit még tehet, hogy nagyon sokat pihen. Ilyenkor ez nagyon sokat számít. Akkor is, ha úgy érzi, nem megterhelő feladatokat csinál, inkább pihenjen, szedje a vitaminokat és gyógyszereket (amik hormonpótló, és véralvadásgátló gyógyszerek, az ismeretlen kórokot kell kezelni velük). 2 hét múlva valóban kiderül, hogy minden rendben van-e, és majd az UH szerint kell számolni a terhességet, mert az a pontos, hiszen látja, mekkora a terhesség.
        Nem tudom, beszéltek-e erről, de nem biztos, hogy a Clexane-t és az Aszpirint együtt kell szednie, kérdezze meg erről kezelőorvosát.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-15 22:56:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: