• Gyógyszerekről

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Több kérdésem is lenne. 11 hetes kismama vagyok (ikerterhesség, IVF). Az elmúlt 11 hétben kétszer is migrénes, nagyon erős fejfájásom volt, és 4 óra szenvedés után az orvosom tudtával Algopyrin vettem be mindkét alkalommal. Azóta több helyről is értesültem arról (többek közt védőnőtől), hogy megoszlanak a vélemények: van, aki tiltja, van aki ajánlja. Ön mit gondol erről? A másik kérdésem: tegnap reggel diónyi nagyságú halványbarna folyásom volt, azóta szerencsére semmi.Az orvosom meg nem vizsgált, de felírt két dolgot is (utrogestant 6 db-ot használok a mai napig): Duphaston tablettát, Choragon injekciót. Mit gondol, valóban szükséges ezeknek a bevétele/beadása, ugyanis hallottam arról, hogy ezekkel már túlkezel az orvosom (és ha ez tényleg túlkezelés, annak milyen káros hatása lehet a magzatokra, rám?). Köszönettel: A. 

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        A gyógyszerek javaslata orvosi döntés, a védőnőnek ez nem hatásköre. Okkal javasolta orvosa a gyógyszer bevételét. Mivel nem szed rendszeresen gyógyszer, emiatt nem kell aggódnia, fájdalom és lázcsillapítót időnként egyet bevehet nyugodtan. Sokszor kap a kismama antibiotikumot is, ne aggódjon ezek miatt.
        A barnás váladékozás eredetét azért érdemes lenne megnézetni. Egy tájékozódó UH vizsgálat is kellene, a gyógyszereket ennek függvényében kell szedni.
        A gyógyszerek egyébként hormonpótlásra szolgálnak, hiszen a barnás váladékozás általában pici vérzést jelent, aminek az oka lehet az is, hogy kevés hormon termelődik a szervezetében, ne aggódjon emiatt, ez a terhesség megtartását segíti. A barnás folyást egyébként fertőzés is okozhatja, ha bővebb, panaszokat okozó folyása is van, feltétlen menjen el orvosához ismételt vizsgálatra.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 11:32:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó