• Lombikbaby

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

        Kedves Doktor úr!

        Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy a férjemmel máj 26.án kell mennünk debrecenbe mesterséges megtermékenyítésre.

        Vele vannak problémák,és szeretném megkérdezni mennyi esély van rá hogy elsőre sikerülni fog a beültetés?

        Sajnos a férjem nagyon el van keseredve,és valószínü hogy csak eggyet tudnánk vállalni anyagilag.

         

        Mellékelem a férjem spermavizsgálatának eredményét,és kérem mielőbbi válaszát hogy így mennyi esély van rá!!!!és lehet-e ezen még változtatni,vagy élég-e ez a lombikbaby-hez??

        Volumen:2ml

        Vegyhatás:7,1(PH)

        Teljes sperma koncentráció:---

        TFSC(oligozoospemia max:04 ml

        amit nem írtam ott nincs eredmény!

        Válaszát mielőbb várom és előre is köszönöm!!

        Tózsáné

         

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a lombikbébi témában

        Kedves Asszonyom!

        Az Ön által említett spermium analízis alapvető jellemzőket nem tartalmaz, így nem könnyű az adott esetről jóslatokba bonyolódni. Mindenesetre az talán megnyugtató lehet, hogy a lombik program részeként esetenként alkalmazott ICSI eljárás során csak a petesejtek számával egyező jó minőségű spermiumra van szükség, tehát egy ciklusban mintegy 10 db-ra és nem pl. 20 millióra!
        Mindezeket figyelembe véve, amennyiben a férje össz-spermájában találnak 10 db (!!!) élettani megjelenésű spermiumot, úgy a lombik program sikeressége nem a spermiumon fog múlni!

        Sok sikert és optimizmust kívánok: Dr.Sápy Tamás, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-27 18:42:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 07:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: