• Túl kicsi a terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelet Doktor Nő!Március 12-én volt az utolsó menstruációm,április 9-én kellett volna megjönnie a menstruációmnak.Még aznap csináltam tesztet,ami pozitív lett:),majd vártam egy hetet és 17-én elmentem orvoshoz.A vizsgálat eredménye:a rendesnél nagyobb,helyenként puhább méh afv-ben,szabad környezetben.Emlők mirigyesek.Az orvos is azt mondta terhes vagyok,hétfőn menjek UH-ra.Ma voltam hüvelyi UH-on,de azt mondta egy másik orvos ő semmit sem lát,megkérdezte egyáltalán késik-e a menstruációm?!A leletre ezt írta:a kissé megnagyobbodott uterus cavumában egyelőre intrauterin terhességre utaló jelet nem látok.1 hét múlva kontroll.Az intrauterin gondolom méhen belülit jelent,de akkor nem kellett volna megvizsgálnia hasi UH-al,hogy nem méhen kívüli-e a terhesség?Elmenjek másik orvoshoz UH-ra,vagy várjak egy hetet?Aggódom,mert ha jól számolom 23-án már hat hetes terhes lennék,és ezt már ki lehet mutatni,nem?Egyébként minden terhességi tünetem is megvan,duzzadt mellek,hányinger,sokat kell mennem pisilni...Köszönöm segítségét

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        Ne aggódjon, ilyen gyakran előfordul. Amíg kicsi a terhesség, addig nem lehet észrevenni, sokszor csak a petezsák látszik, és van, hogy az sem. Még nincs 6 hetes, a jövő héten már biztosan lehet látni majd a terhességet. A méhen kívüli terhességek a hüvelyi UH-on is lehet látni, de amíg pici, akkor azt sem.
        Szerintem ne izguljon, egy hét múlva már többet fognak tudni.
        A terhességi kort a menses első napjától kell majd mindig számolni.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 21:32:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 10:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: