• Terhesség alatti folyadékbevitel.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Először is köszönöm szépen a válaszait,kedves doktornő, nagyon sokat segítenek. Írta a folyadékbevitelt ön szerint mennyi az ideális, ezt csak azért kérdezem mert eleinte azt mondták a védőnők ,hogy csökkentsem, max 1,5l-re. Egyébként nem hallgattam rájuk mert, nincsen fehérje a vizeletemben hetente nézik, és a bokám is csak a 35.hét befejeztével dagadt be. Már kétszer volt NSt-m is, és 140 a baba értéke. Azért volt már Nst-m mert a baba értékei szerint 38 hetesnek felel meg. A fejecskéje 93mm a mellkasa 99mm. Azt mondták az ultrahangon 1 hete ,hogy már most azaz akkor volt 3,5 kg.De a május 15 -re vagyok kiírva, és már nem módosítanak. Szóval az lenne a kérdésem mennyi folyadékot fogyasszak ,vagy csak egyszerűen annyit amennyi jól esik? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Varga Balázsné

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Vargáné!

        Sem a fehérjevizelés, sem a magas vérnyomás nem indokolja a folyadékmegszorítást, mert ez nem oldja meg a kiváltó problémát. Nem írja, mennyi folyadékot iszik, de nyugodtan ihat 1,5 liternél többet, amennyi jól esik. Sőt, szülés után a napi 3-4 liter is elkel majd a szoptatás miatt.
        A baba korát ilyenkor módosítani nem lehet, nem számít, hogy nagyobbnak látszik, mindig az első UH alapján kell számolni, ha rendszeres a menses, akkor ezzel együtt. Ha az első papírjai alapján volt a terhességi kor meghatározása, akkor ehhez ragaszkodni kell. Egyébként az UH-os súlybecslés sohasem pontos, azt majd csak a mérleg mondja meg pontosan. :)
        És persze a 4 kg-os babát is gond nélkül meg lehet szülni, ne aggódjon. A kis fejecskéje is még sokat fog változni, amíg a szülőcsatornán áthalad, olyankor kicsit megnyúlik, ami majd szülés után szépen visszarendeződik. Ez majd akkor elválik, amikor beindul a szülés.
        Ha kérdése van, forduljon hozzánk nyugodtan a továbbiakban is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-17 14:53:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 14:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: