• Down kór szűrés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!!!

        Segítséget szeretnék kérni, mert sehol nem találok olyan oldalt, ahol szerepelne, hogy a kombinált vértesztnek mik a normál értékei. Én 12 hetes és 6 napos terhes voltam, amikor a kombinált vérvételt csinálták, az eredmények alapján a nőgyógyászom elküldött egy genetikushoz konzultációra. Most egy kicsit el vagyok keseredve, de nem tudom, hogy melyik értékem nem felel meg a normálisnak.

        PAPP-A 2,491 mlU/m  0,55 Mom

        Szabad b-hCG 77,06 ng/mL 1,99 MoM

        nyaki redő 1,5mm

        Down kockázat 1:850 szűrés eredmény negatív, de kis valószínűségre utal. köztes kockázati értéket kaptunk.

        Kérem segítsenek elemezni, illetve megírni, hogy a fenti eredmény alapján mennyi az esélye a Down kórnak az esetemben /32éves vagyok/ és érdemes-e megcsináltatnom a CVS vizsgálatot?

        Válaszukat előre is köszönöm!

        Bárdos Andi

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Andi!

        Minden rendben van semmi nem kell félnie a Down kórtól. Minden ok.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-17 13:12:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: