• Veszélyeztetett terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/úr!!

        8 hetes terhes vagyok, ma voltam hüvelyi ultrahangon és az orvos ezeket írta a leletemre: Ép kontúrú hólyag mellett, grav. uterusban 9,4 mm embrio. Vitális jelek egyelőre nem láthatók. Adnextájon kóros elváltozás nem ábrázolódik. AB missed lehetősége felmerül. AB imm. Diagnózis: veszélyeztetett terhesség, k. m. n.

        Az a kérésem, hogy ezek az adatok mit jelentenek? Azt mondta az orvos, hogy nincs életre utaló jel, de lehet, hogy azért, mert még nagyon pici. Egy hét múlva kontroll. Rettenetesen aggódom, azért is, mert nem tudom, hogy ez a 9,4 mm a megfelelő méret 8 hetesen? Várom mielőbbi válaszát.

        Köszönettel: Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Katalin!

        Ebben a terhességi korban megfelelő méretről még nem lehet beszélni. Sokkal lényegesebb kérdés a szívműködés láthatósága. Többnyire már lehet látni, de valóban előfordulhat az is, hogy még nem látható egyértelmű szívműködés. Ezért van szükség a kontroll vizsgálatra egy hét múlva, mivel akkor ha él az embrió, már eléri azt a nagyságot, ahol mindenképpen felismerhető a szívműködés.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-17 13:11:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: