• Második terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Eddig már kétszer írtam önnek,és a válaszait nagyon köszönöm!

        Megint lenne egy kérdésem.Január 31.-én volt az utolsó menstruációm első napja,februárban semmi,még peteérés sem.A termékeny napjaim március közepén voltak.(A hüvelyváladékomból tudom megállapítani)Március 12,16,18,21.-én voltunk együtt a férjemmel.Úgy látszik sikerrel,mert a vérzésem elmaradt és a teszt is pozitív lett.Már bejelentkeztem az orvosomhoz,csak nagyon érdekelne a dolog előre,hogy akkor az én esetemben mi lesz a szülés várható időpontja?Hiszen a fogamzás nem középidőben,a vérzés után 2 héttel történt.És mindig azt kérdezik először mikor volt az utolsó vérzés első napja,de nálam egy hónap kimaradt.

        Mennyire kell aggódnom amiatt,hogy én RH negatív vagyok,a férjem pedig RH pozitív?Az első szülésem után megkaptam az Anti-D oltást,de azt olvastam,hogy az összeférhetetlenség a második terhességnél okoz gondot.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        Gratulálok a pocaklakójához mindenekelőtt!
        Először is az RH dologról. Mivel az előző terhessége után megkapta az injekciót, nem tudott érzékennyé válnia a szervezete, tehát most olyan lesz, mint egy első terhesség. Akkor lenne gond a második terhességgel, ha az első után nem kapott volna anti-D-t, pedig a baba RH pozitív. Most nincs oka aggodalomra.
        A terhességi korról. Az UH-on ez egyértelműen látszódni fog, hiszen a menseshez képest kisebb lesz a baba. Nyugodtan szóljon majd, hogy rendszertelen vérzése van, viszont a peteérést Ön szokta érezni, és most egy menses ki is maradt. Akkor ezek szerint fogják megíténi a terhességi kort is, hiszen az utolsó menses időpontja csak akkor jelent biztos adatot a terhességi korra, ha rendszeres a menses.
        A peteérés valószínű időpontja alapján 5-6 hetes lehet, ha a mensest vennénk figyelembe, akkor már a 10 héthez közeledne. Ezt nem lehet eltéveszteni, így Önnek az UH terminusa lesz a biztos majd.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-09 16:20:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 06:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! 14. hetes terhes vagyok, a terhességem kb 8.hetében olyan erős nyaki gerinc fájdalmam jött elő, hogy aludni sem tudtam tőle, folyamatos fájdalmam volt. Az ortopédus Cataflam Dolo 25 mg-os tabletta szedését ajánlotta,...
        Tisztelt Doktor úr! 37 éves nő vagyok, és sajnos védekezés mellett estem teherbe. Mivel eddig is rendszertelen volt a vérzésem, nem számítottam rá és vettem észre, hogy teherbe estem. A legutóbbi vizsgálat alapján 8 hete várandós vagyok. Az...
        Tisztelt Doktor úr! Szeretném a segítségét kérni. Kezdeném azzal, hogy 4 éve bromocriptin kezelés alatt állok ugyanis a prolaktin szintem magas volt, emiatt nem volt menstruációm. Amióta szedem ezt a gyógyszert úgymond minden rendben, bár...
        Jónapot kívánok! Az lenne a kérdésem hogy elméletben egy 6+3 heteh terhességem van de ha a ciklustól számítom akkor 7+3hetes az ultrahangon egy 20mm x14mmes petezsák és 7mm es szikhólyag meg egy 4mm es embrió látható de szívhang nincs...
        Jó napot! Volt egy vetélésem nemrégiben 8 hetes volt a magzat elhalt, kiürült magától, csupán a vérzés miatt kellett küret. Ennek 2 hete, azóta voltam együtt védekezés nélkül a férjemmel. Kíváncsiságból csináltam egy tesztet. Ami...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Támogassa adója 1%-ával a Gyermekeinkért '91 Alapítvány munkáját!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó