• 6. terhességi hét UH leletével kapcsolatos a kérdésem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

         

        A kérdésem a következő lenne: Április 8-án voltam nőgyógyásznál mivel a terhességi teszt + lett.

        Az  adataimból megállapította az orvos, hogy 8 hetes terhes vagyok, viszont az uh lelete alapján csak 6 hetesnek felelnek meg a magzat méretei. Ezért 2 hét múlva kontrollra kell mennem, hogy csak elszámolási hiba, vagy pedig a magazat nem fejlődik rendesen.

        UH LELET adatai: GS 14x10 mm, YS:4,8 mm, CRL:2,2 mm. A petezsák alsó pólusánál bevérzés nyomai.(Hozzáteszem, hasi görcsöm, vérzésem semmi nem volt ezidáig, még mininmális sem)

        Adataim: Utolsó menstruáció 2009. február 8.

        Ciklus hossza, változó:32-40 nap

        A kérdésem a következő lenne: Mivel a férjem külföldön dolgozik házaséletet csak március 1-jén és március 4-én éltünk, mert előtte és utána nem tartózkodott itthon 3 hétig. Március 21-én csináltam tesztet, ami pozitív lett. Tehát csak március 1-4-éig terjedő időszakban eshettem teherbe.Egyébként ezekeben a napokban volt rugalmas víztiszta hüvelyváladékom, tehát csakis ekkor eshettem teherbe, teljességgel kizárt más időpont.

        Azt szeretném tudni, hogy ezen adatok birtokában mi a véleménye az uh adatairól, illetve, hogy valójában hány hetes terhes vagyok, ha a fenti dátumokban történt a megtermékenyítés? Illetve mit jelent az hogy a petezsákon bevérzés nyomai vannak, ez mitől lehet.Mennyire veszélyesez? Abszolút semmi vérzésem nem volt, sem hasi görcsöm. Még az elmaradt menstruáció idején sem. Még csak barna foltok sem.

         

        Mielőbbi válaszát várva köszönettel és tisztelettel:

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        Az együttlét időpontja alapján még nincs 8 hetes terhes, hanem 6 hét néhány napos. Nem kell aggódni, azért van ilyenkor kontroll, hogy biztos legyen a terhességi kor, amit egy újabb UH-on fognak majd látni. Mivel Önnek rendszertelen a mensese, így azt sem lehet tudni, hogy mikor van a peteérése. Mindig első körben az utolsó mensesből indulnak ki a terhességi kor meghatározásánál, de ha az UH-on nagyobb eltérés látszódik, akkor azt veszik alapul, így módosul a terminus. Nem kell aggódnia, csak tudnia kell, hogy a rendszertelen mensesből nem lehet biztos terhességi kort számolni.
        A bevérzés nyomai a petezsák alatt utalhat fenyegető vetélésre, de valóban sokszor szokott ilyenkor alhasi görcs, és legalább barnás folyás jelentkezni. Mindenesetre a következő UH-on fog látszódni, hogy mekkorát nő a baba, szerintem most nem kell aggódnia.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-10 13:36:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 06:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: