• Pajzsmirigy probléma utáni gyermekvállalás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!

        Idén januárban pajzsmirigy műtétem volt: hyperfunkciós multinodularis struma miatt bal oldali lobectomiát, jobb oldali near-totalis lebeny resectiot végeztek.

        2005. ősszel fedezték föl a pajzsmirigy túlműködést, az anti TPO 1253 volt, TRAK 1. A túlműködésre Propycilt szedtem. 2006. júniusban teherbe estem, az anti TPO 1299 volt, TRAK 2 - ez utóbbi a terhesség végén 1 volt. A propycilt a szülés után elhagytam, de a kiújult túlműködés miatt újra szedni kezdtem. Ezután következett a műtét. Most 75 mg/nap hormon mellett a TSH 1,87.

        A kérdésem az, hogy újabb gyermekvállalásnak van-e akadálya, kell-e várnom, amíg az ellenanyag kiürül a szervezetemből, ha igen, meddig; jelent-e gondot, hogy az első gyermekemmel a fenti ellenanyag szint mellett viseltem a terhességet?

        Válaszát előre köszönöm, tisztelettel:

        Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy, terhesség témában

        Kedves Adrienn!

        Ezt a endokrinológus kollégával beszélje meg, a gyógyszer szedése egyébként nem akadálya a terhességnek!

        Üdvözlettel: Dr. Bencsik András


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-08 08:51:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó