• Menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

           Tisztelt Doktor Úr.

        23 éves nő vagyok és ezuton tudok csak önhöz fordulni mivel távol keleten tartozkodom a munkám miat és egy éven belül gyereket szeretnénk válalni de nem rendszeres a menszeszem.

        Az utobi néhány honapban feljegyeztem és ehez kérném az ön szakvéleményét (okt7-okt11: nov13-nov17: dec30-ian03: feb3:feb07: mar04-mar08) és most a napokba (ápr06) kellen megjönie de még semmi. Ehez még aszt szeretném hozáfüzni,hogy 4-5 éve ennél is rendszerteleneb volt és probálkoztam fogamzásgátló tabletával (Mercilon) és amint abbahagytam ujra rendszertelené vált.

        Válaszát várom,előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        A leírt időszakban egy alkalommal volt hosszabb késés a mensesben, kicsit több, mint egy hét, de egyébknt ha jól nézem, csak néhány napos eltérés szokott lenni. Egy menses nem attól rendszeres, ha 28 napos, ezt fontos tudnia. Ez azért még nem olyan vészes ciklus, de érdemes lenne néhány dologra odafigyelni.

        Kezdje el mérni a reggeli hőmérsékletet még az ágyban minden nap ugyanott (pl. szájban, végbélben, a hónalj ilyenkor nem pontos). Jegyezze fel a kapott értékeket, így megkapja a hőgörbéjét. Amikor pici esés után néhány tized fokos hőmérséklet növekedés következik be, akkor nagy valószínűséggel van peteérés, így ilyenkor az együttlét legalább kétnaponta célszerű. Nem biztos, hogy egyből az első hónapban szépen tud majd következtetni a pontos időre, de gyakorolni kell, és amikor majd aktuálsi lesz, akkor sokat segíthet majd.

        A fogamzásgátló nem csoda, hogy nem rendezte a mensest, hiszen az csak egy mesterséges külső hormonbevitel, és ilyenkor nem menstruáció van, hanem megvonásos vérzés. De ne aggódjon, próbáljon meg hőmérőzni. Patikákban ott is biztosan kapható LH teszt, amivel a kapott eredményeket pontosabban követheti.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 11:08:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó