• Terhesség?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Farkas Ágnes Doktornő!

        Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz ismét, hogy nekem menstruációm február 25.-én jött meg előtte Január.31.-én. Most jelentkeztek azok a tünetek, amik az első két gyerekemnél is gyakori vizelés, feszül a hasam, hányingerem van, kívánós vagyok az ételekben és nem jött meg. Szombaton csináltam reggel egy terhességi tesztet nagy örömünkre terhességet mutatott. A mai napon elmentem nőgyógyászhoz, aki adott beutalót ultrahangra amin nagyon meglepődtem. Azt mondta az ultrahangos orvos, nem tudja, hogy terhes vagyok-e, mert lát valami olyasmit,de nagyon korai terhesség lehet, lehet,hogy még meg is jön. mondtam neki csináltam tesztet, ami terhességet mutatott azt mondta akkor biztos az vagyok. Nagyon nyugtalan vagyok, holnap megyek vissza orvoshoz,félek, hogy nem tud mondani semmit. Ultrahangleletbe a következő van: Uterus cavumában 4,3 mm gestataios gyűrű ábrázolódik. EM:16 mm Andextájon kóros nem ábrázolódik. Rögtön ultrahang után vettem még egy tesztet és megcsináltam nappal nem reggel és azt mutatta terhes vagyok. Akkor most aggódjak vagy se, mert a védőnőmnek már sírtam, aki csak azt mondta biztos, hogy terhes vagyok csak még nagyon fiatal a terhesség és talán a gép se a legmodernebb. Ön szerint mi a helyzet velem?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Üdvözlettel: Zsuzsanna

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Zsuzsanna!

        Először is gratulálok a terhességéhez!

        Ne aggódjon, hiszen még 5 hetes sincs a terhessége! Ilyenkor gyakran fordul elő, hogy még nem látszik UH-on, csak egy bizonytalan "pötty", és a kotrollon látható csak, hogy "pötyike" tényleg egy baba lesz.

        Kb. a 6-7 héten látszódik biztonsággal a terhesség, ennél korábban legfeljebb a petezsák látható.

        Örüljön, és legyen türelmes, hogy picit nagyobb legyen a terhessége.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-30 20:55:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó