• Szedhetem a FERROGRAD FOLICot ahhoz,hogy teherbe essek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már több mint egy éve szeretnénk gyereket,de nem jön össze.Tegnap az anyósom adott egy doboz FERROGRAD FOLIC tablettát.De nem merem szedni,mert mégiscsak gyógyszerről van szó és nem vitaminról.Szerintem először egy kivizsgálás kellene,hogy egyáltalán szükségem van-e vasra és folsavra.Mi a véleménye?Nem árthat,ha elkezdem szedni?Mennyi ideig szedjem?Kicsit félek ettől az egésztől!Köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a meddőség témában

        Kedves Hölgyem!

        Mivel több, mint egy év telt el, és nem sikerült teherbe esnie, azt javaslom keressen fel egy meddőségi szakrendelést, hogy kideríthessék az okát, miért nem sikerül a terhesség. Rengeteg ok állhat a háttérben, nagyon sok egyszerű ok is, de mindenképpen vizsgálatra van szükség.
        Vasat és folsavat terhesség alatt majdnem minden kismama szed, hiszen a pótlásra általában szükség van. Folsavat mindenképpen javasolt szedni, vasat pedig akkor, ha az ellenőrzés során esetleg vérszegénység mutatható ki. El lehet kezdeni szedni egy terhességi vitamint, nyugodtan megkérdezheti a szakrendelésen, melyiket ajánlják a leginkább, ezekben folsav is van. Tervezett terhesség előtt 3 hónappal már lehet szedni ezeket a vitaminokat, illetve a baba megszületése utáni időszakban, a szoptatás alatt is.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-13 13:43:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 14:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: