• 2 vetélés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

        T. Doktor Úr!

        Sajnáos már két vetélésen túl vagyok. egyik a 10. héten a másik a 6-on. A thestosteron szintem néha magas, de ennek ellenére mindkétszer elsőre teherbe estem. Az immunológiai eredményem még csak most készül, habár tavaly már vettek le APS I-es és II-es panelt. Hysteroscopiás vizsgálatot javasoltak, de még kicsit "óckodom" tőle, egyik orvos túl korainak tartja. Kérdésem az lenne, hogy milyen gyakori az ilyen jellegű (méh rendellenességei) probléma. Tényleg korai lenne? Milyen vizsgálatok vehetők még számba? Lehet,  hogy az első két vetélés valami pici probléma miatt történt? Gyulladás, idegesség ? A gyulladást ki lehet-e szűrni?

        Várom válaszát!

        Köszönettel    Tamara

        WEBBeteg szakértő válasza a vetélés témában

        Kedves Tamara!

        Én legelőször pajzsmirigy betegségre gondolnék, tehát ezt kellene megnézni mielőbb. Ha ez normális, akkor esetleg trombózis hajlam vagy autoimmun betegség irányában kellene továbblépni, de azt javaslom, hogy bizonyos vizsgálatokat feltétlenül csináltasson meg mielőtt megint terhes lesz. Ki kell vizsgálni. Sok sikert!

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-28 15:35:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 14:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: