• Mikortól ver a baba szive?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr!

        Két hete késett a menstruációm, és pozitív lett a tesztem. 03,23-án hétfőn begörcsöltem véreztemés elmentem orvoshoz. Uh-n a következőt írták: 9mm-es petezsák, és 3 mm szikhólyag, embrió nem látható, a petezsák alatt 7 mm leválás látható. majd visszahívtak 03,26-ra csütörtökre, kontrollra. Most már 2mm-es embrió látható, 6 mm-es szikhólyag de nem életképes, vagyis nincs még szívműködése, a terhesség (a 6 hét 3 nap hivatalosan) 5 hetes 5 napos terhességnek felel meg, a bevérzés eltűnt, és nem is vérzem. Az orvosom azt mondta,hogy már holnap (03,27-én)enjek be mert ez elhalt terhesség. De ha 3 napja még embrió sem volt, most meg már van, akkor nem elsietett lépés ez? Októberben már volt egy vetélésem, de akkor felszívódott a petezsák és folyamatosan véreztem. Válaszát nagyon várom, mert nagyon szeretnénk ezt a babát! Köszönettel:Ági

        WEBBeteg szakértő válasza a elhalt terhesség témában

        Kedves Ági!

        Amennyiben teljesen panaszmentes, nincs vérzés, sem alhasi görcsök, a várakozás még megengedett.

        Az, hogy nem látható szívműködés jelentheti azt is, hogy még olyan kicsi a terhesség, hogy csak néhány nap múlva fog látszódni, de tudnia kell, hogy valóban jelenthet elhalt terhességet is.

        Az esélyt azért adják meg, és várjanak még néhány napot.

        Bármilyen panasz, ismétlődő vérzés, alhasi görcsök esetén mindenképpen orvosi kontroll szükséges.

        További kérdés esetén írjon bátran!

        Üdvözlettel: Dr. Bartha Tünde, szülész-nőgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-26 21:42:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 14:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: