• Pajzsmirigy alulműködés és terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T isztelt Doktornő!

        Egy éve szedek napi 25 ug L-Thyroxint csökkent pajzsmirigyműködés miatt.

        Jelenleg 11 hetes terhes vagyok. A TSH,(1,9), T3 (2,9), T4 (1,1)értékem  a normál értékeken belül van. Az ATPO érték a betegség kezdetén (akkor 256 U/L) és most is emelkedett, jelenleg 267 U/L (normál érték 0-63). Szeretném tudni, hogy a baba pajzsmirigyét károsíthatja e ez?

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirirgy, terhesség témában

        Kedves kismama!
         
        Mivel a pajzsmirigy működése rendben van, a babája kap elegendő pajzsmirigy hormont, így a fejlődését semmi nem gátolja. A kissé emelkedett pajzsmirigy ellenes antitestek többnyie semmi gondot nem okoznak. Átmehetnek aa babába, de a születés után egy idő múlva ki is ürülnek. A születés után minden kisbaba pajzsmirigy funkcióját magvizsgálják, ha gond van vele azonnal kezelést kezdenek. Ne aggódjon!
         
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 21:22:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó