• Babát szeretnénk!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt nőgyógyász!

        38 éves vagyok,kétszer szültem és volt egy 10 hetes felszívódó,kürettel befejezett terhességem 4 évvel ezelőtt..Mivel van már gyermekem,bár nyitottak voltunk 3. babára,de nem siettettük azt.Azóta elvesztettük a fiunkat,egy darabig a gyógyszeres nyugtatózásom miatt nem volt napirenden a babakérdés...Egy éve,úgy gondoltuk jöhetne a baba,és orvosomhoz fordultam. Elégtelennek ítélte meg a peteérésemet-uh-n ellenőrizte-,3 hónap eredménytelen Clostylbegit kezelés után szünetet tartottunk,majd ismét 1 hónap closti,utrogestonnal megtoldva.Szintén nem maradtam babás,ezért február elején megcsináltuk a HSG-t ami teljesen rendben lévő méhet és vezetőket mutatott.Ebben a ciklusban elvégzett 3. napi vérvételkor készült eredményeim jók lettek,de a 21. napi progeszteron 2,7.Ezért ismét a clostis-utrogesztonos kezelés mellett döntött.

        Kérdésem,hogy meddig lehet folytatni ezt a kezelési módszert? Mik az esélyeim egy baba fogantatására?Mikor válik indokoltá az inszemináció?

        Válaszát várva,és azt előre megköszönve: Gabi

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Gabi!

        Figyelembe véve az Ön életkorát, első lépésben inszemináció a javaslatom. Amennyiben 3-6 ciklus eredménytelen volna, úgy IVF is mérlegelendő.

        Üdvözlettel: Dr. Sápy Tamás, szülész-nőgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-22 11:46:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: