• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt dr ur azzal a panaszal fordulok önhöz megint mert a nögyogyászom szerint nemélát terheséget de a hasam az egyre jobban nö a menstruáciom is csak 2 3 napig van vagy mitöl lehet nem kövéség mert csak a hasm nö sehova nem gyarpszok és ez nagyon zavaro és már a családnak is feltünt hogy megint nöt a hasam kérem segitsen mitöl lehet még ez és már sokszor ugy éreztem hogy mozog de az lehetelen vagy nem vagy lehet méhen kivüli terheség is sos köszönetel egy agodo nö

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        Kedves Hölgyem!

        A has növekedése nem terhességi tünet!
        Ha negatív a terhességi tesztje, és a nőgyógyász sem lát terhességet sem méhen belül, sem méhen kívül (ez az UH-on látszódna), akkor nem terhes.
        A has növekedése bizony lehet hízás, hiszen nem mindig hízik valaki mindenhova, van, aki csak a fenekére, vagy lábára, és van, aki csak a hasára.
        A terhesség esetén a has növekedése egyébként nem az első hetekben következik be, hiszen az eslő harmadban csak nagyon kicsit nő a has, és a baba mozgását leghamarabb (általában többedszer szülő nő is csak) a 16.-17. héten érezheti meg.
        Ha hormonális rendellenességre gyanakszik, akkor azt kell kivizsgáltatni.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-20 11:20:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 08:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: