• Mesterséges megtermékenyítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornö/Ùr! 29 éves vagyok,külföldön élek,és elég nehéz megérteni az orvosokat.Be van gyulladva mindkét petevezetékem,ráadásul az egyik meg van nagyobbodva,és tekeredve,ezért nem esek normális úton teherbe.Van 2 petefészekcisztám is.Az orvos azt mondta hogy nem kell kivenni a petevezetékem,és a cisztáim,mert így is be lehet ültetni.2 hét múlva el is kezdjük a baba projectet,de nem nagyon értettem mi a teendö.Elöször is kapnék gyógyszereket,(vitaminokat már kaptam,)aztán inyekciózás,amit otthon magamnak is be kell adnom.Aztán jön a beavatkozás hogy kivesznek petesejtet,megtermékenyítik,stb...aztán pár napot várni kell és beültetik....Nagyon félek,mert azt hallottam hogy ezek fájdalmas beavatkozások,és szeretném tudni,mire számítsak.Szeretném tudni azt is,mitöl függ hogy meg marad-e az elsö baba,ha lehetne ikreket szeretnénk,de annak magas a rizikofaktora,hogy koraszülött lesz,stb...Kérem szíves felvilágosításat.Köszönettel és tisztelettel:Tisztelettel:H.Renáta

        WEBBeteg szakértő válasza a lombikbébi témában

        Kedves Renáta!

        Szerintem magának a lombik bébi eljárás lesz, magyarul mesterséges megtermékenyítés. Kap injekciókat, majd ha megértek a tüszők, akkor azokat altatásban leszívják, majd összekeverik a férje spermájával. amikor meg olyan a helyzet, akkor visszaültetik a maga méhébe őket. Persze az ikerterhességnek jóval nagyobb lesz az esélye, de sajnos ennek a kezelésnek a mellékhatása ez. Egyéb miatt pedig szerintem elmondtak mindent. A fájdalomtól nem kell félnie, mert a leszívást, mindig érzéstelenítés mellett végzik. A többi vizsgálat és beavatkozás nem fájdalmas.
        sok sikert!

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-22 11:27:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 07:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: