• Vérzés terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt weborvos!

        Jelenleg 19 hetes terhes vagyok. Terhességem előtt is volt rendszeresen kisebb hüvelyi (fehér) folyásom. Ez megmaradt terhességem alatt is, az orvosom nem mondott semmit. Azonban még terhességem elején egyszer ez a fehér folyás vegyült egy nagyon pici vérrel is, de annyira jelentéktelen volt, hogy el is feledkezdtem róla és nem szóltam róla az orvosnak. Ma reggel is történt egy ilyen egy picit (tényleg csak egy picit) több vérrel. De ez is csak ennyi volt 1x-es és már most semmi sincs. Kérdesem az lenne, hogy mi okozhatja ezt és hogy forduljak e gyorsan orvoshoz vagy elég ha megvárom a jövőheti uh-vizsgálatot?

        Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel: Éva 

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, hüvelyfolyás témában

        Kedves Éva!


        A vizsgálatra azért van szükség, hogy megállapíthassák, honnan eredhet a vérzés. Jöhet a méh belsejéből, pl. a lepény széléből, de leggyakrabban a méhszájból ered. Mivel Önnek van egy kis folyása, az is lehet, hogy van egy gyulladás, ami a méhszájat vérzékennyé teszi, és onnan jön a vér. Ha fertőzés van, akkor azt viszont kezelni kell, hogy ne okozzon felszálló fertőzést. Ha mégsem fog fertőzés látszódni, akkor a folyás miatt nem kell aggódni, de ellenőrzés kell, hogy ezt el tudják dönteni.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 13:42:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 07:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó