• Baj lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!
        19 éves 19hetes terhes kismama vagyok, nemrég kaptam kézhez az AFP eredményem amit március 2dikán vettek le ezek az értékek jöttek:
        AFP:18.2ng/ml
        MOM1:0.51 alacsony érték,ismétlés javasolt.
        Most megyek csak második genetikai Uhra mert elkeverték az AFP papiromat sajnos!Az első genetikai Uhm eredménye:NT:0.8
        Ön szerint baj lehet a babával vagy még nem kell aggódnom?
        Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel

        WEBBeteg szakértő válasza a AFP eredmény témában

        Kedves Hölgyem!


        Fontos lenne tudni, pontosan a terhesség korát most, azért, mert nem mindegy, hogy amikor levették az AFP-t, akkor több volt-e mint 16 hét. Ha ma veszem a betöltött (!) 19 hetet, március 2-án akkor több volt mint 16 hét... 2-3 nap ugyan nem nagy különbség, de ha most már több, mint 19 hetes, akkor akár egy hét különbség is lehetne, ami már más értéket eredményez.
        Amit fontos tudnia, hogy az AFP csak egy szűrővizsgálat, ahol vannak álnegatív és álpozitív eredmények, tehát akár jó, akár rossz az érték, ez nem diagnózis, vagy bizonyíték semmire sem, legfeljebb utalhat arra, hogy egyéb vizsgálatokra is szükség lesz majd. Menjen el az UH vizsgálatra, és semmiképpen se aggódjon. Az AFP egyáltalán nem pontos vizsgálati módszer. Önmagában értékelhetetlen. Emellett amikor ezt az értéket levették, akkor mást is vizsgáltak, és az összes biokémiai markert együttesen lehet csak vizsgálni pontosan amiatt, mert egy-egy hét pontatlanság is nagy különbségeket eredményez az értékekben.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-18 11:04:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 12:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: