• Várandósság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor Úr!

        8 hetes terhes vagyok, és eddig is sokat émelyegtem, illetve fájt a fejem. Sajnos pár napja rosszabbra fordult a helyzet, mert gyakorlatilag mindent kijön belőlem. egy nap akár háromszor is hányok, pedig csak vizet, pirítóst, és főtt krumplit merek enni, azt is nagyon keveset. mindemellett igen erős fejfájásom is van. (persze a baba miatt gyógyszert nem szedek be...)ami igazán megijeszt, hogy vért is hánytam, ugyan nagyon keveset,az arányokat úgy jellemezném, mint amikor vkinek az ínye vérzik fogmosáskor. Ez lehet a megerőltetéstől? már egy ideje, pár éve,reflux betegséggel kezelnek, és teherbeesés előtt direkt megtükrözték a gyomromat,melyben akkor minden rendben volt, nem voltak sebek benne. ez kb 4-5 hónapja lehetett. mióta babát szeretnék,persze savlekötőt sem szedek, helyette salvus vizel próbálkozom.

        a kérdésem az, hogy ilyen háttérrel a korai terhesség tünetei lehetnek ennyire súlyosak? normális ez?

        válaszukat nagyon köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, hányás, reflux témában

        Kedves Hölgyem!


        Sajnos előfordul, hogy olyan fokú hányás van, ami kórházi kezelést igényel. Otthonában nem javaslom a további pihengetést, mert ilyenkor az már nem elég. Mindenképpen menjen a terhesgondozóba, ahol a megfelelő intézménybe be fogják utalni. Valószínű infúziót is fog kapni, és eldöntik, szükséges-e gyógyszerszedés. A fejfájása miatt is fog kelleni gyógyszer szerintem. A vér származhat a hányás miatt keletkezett pici repedésekből, a leírás alapján valószínűnek tűnik, de ehhez is orvosi vizsgálat szükséges, és a székletet is meg kell ítélni majd. Ne késlekedjen, mert a kiszáradás miatt akár görcsök is jelentkezhetnek, és meglátja milyen sokat segíthet majd az infúzió is (ami folyadékot pótol, és általában B6 vitamin is van benne a hányinger ellen.)
        Mielőbbi jobbulást, és kitartás!



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-18 10:10:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó