• A magzat biztonsága

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

        A párommal szeretnénk kisbabát. Bennem már olyan erős ez a vágy, hogy úgy érzem, nem tudok várni. Az esküvőnk június 20-án lesz, az utolsó menstruációm éppen most múlt el (márc. 10-én kezdődött), a peteérésem nagyjából 25-e körül várható. Az ideális persze az lenne, ha csak az esküvő után próbálkoznánk, és így is egyeztünk meg, de a hormonjaim, vagy a biológiai órám elkezdett tombolni, és nem tudom megállítani.  Egy kalkulátor szerint, ha ebben a hónapban teherbe esnék kb. 15 hetes lenne a baba június 20-án.A kérdésem az lenne, hogy vállalható-e ez így? Lehet-e negatív hatással a magzatra az esküvőszervezéssel járó esetleges stressz (bár igyekszem kerülni)? Viszonylag nagy, igazi falusi lagzink lesz. Az egész napos program, a tánc, a viszonylagos megerőltetés árthat-e? Tisztában vagyok vele, hogy kicsi az esélye annak, hogy már első alkalommal összejön a baba. Ha később sikerül, és 12 hétnél "fiatalabb" a terhességem,az már nem vállalható?Tudom egyszerűbb lenne, ha a megbeszéltek szerint, csak a házasság után látnánk hozzá a baba-projekthez, de tudni szeretném, hogy ha mégis összejönne addig, történhet-e valami a bébivel az esküvőnk miatt?Érdekel, mit mond egy szakértő, érdemes lenne- e mégiscsak várni? Mik az esélyek?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Kriszta

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Kriszta!

        Miután a peteérés ideje pontosan szinte sohasem számítható ki, így meglehetősen kicsi a valószínűsége annak, hogy egy próbálkozást követően sikeres lesz a teherbeesés. Éppen ezért nyugodtan próbálkozhatnak a teherbeeséssel, hiszen az sem biztos, hogy akár az esküvő napjáig sem sikerül a terhesség.
        Ugyanakkor még sikeres terhesség esetén sem okozhat semmilyen problémát egy 15 hetes terhesség esetében egy mégoly nagy esküvő megrendezése sem, vagyis nem történhet semmi a babával.


        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-22 11:51:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 09:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó