• Születési Rendellenesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor úr/nő! A párommal gyermeket szeretnénk, az ő édesapja epilepszias, a páromnak talán ebből kifolyolag  a kezein és a lábain az ujjak közt a bőr nem vált szét.Ezt a mütétek folyamán korrigálni tudták de szeretném tudni hogy ezt örökölheti majd születendő gyermekem? Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a születési rendellenesség témában

        Kedves Páros!

        A Syndactilia, ami a párjának volt, ami sajnos örökletes betegség, tehát nem hinném, hogy az epilepszia miatt, hanem egyszerűen a családban meglévő genetikai hajlam miatt. Mindenképpen azt javaslom, hogy olyan helyen végeztessék a genetikai 18 hetes ultrahangot, ahol szakképzett és igencsak hozzáértő személy látja, mert ő tudja megmondani, hogy kell-e aggódni vagy sem. Egyébként ez a rendellenesség nem indokolja a terhesség megszakítást, mivel operálható rendellenesség. De ettől függetlenül nem árt ha tudják a terhesség alatt van-e gond vagy nincs.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-18 10:38:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 20:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: