• Vérezgetés, de valójában mitől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor,

        Terhessegem 10. heteben jarok,Utrogestant szedek az 5. hettol. Az adagom folyamatosan lett emelve szukseg miatt, mivel elozo heten elkezdtem verezni igy korhazi kezelest kaptam 3 napig. 3x volt UH, nem talaltak semmi magyarazatot miert lehet a verzes. A zarojelentesemen is minden rendben van. (talan a Progeszteron szint alacsonyabb most is mint kene, 44300 volt a 8. heten).A verzes jott es ment, ugy tudnam megfogalmazni hogy volt egy adag es utana semmi. 1 hetig a korhaz utan minden rendben volt (teljes agynyugalomban vagyok) viszont tegnap ismet jott egy adag barnazas. Utana semmi. Az Utrogestant huvelybe helyezve alkalmaztam, de most attertem a szajon at torteno hasznalatra, a korhazban azt mondtak ugyan olyan effektiv. Lehetseges hogy a huvelyi hasznalatkor a mehnyak felpuhult es ezert keletkezett a verzes? Ez a vizsgalat alapjan lathato esetlegesen? A verkepem az orvosom szerint meglepoen jo (az o szavai szerint)es semmi rendellenesseget nem tapasztaltak. (a 3 vizsgalatot 3 kulonbozo orvos keszitette. Egyontetuen fogalmuk sincs mitol verezhettem.)
        2 hete a sajat orvosom  myomat diagnosztizalt nalam, viszont a most keszitett, 3 vizsgalat egyiken sem volt feltuntetve a dokumentacioban a myoma. Hova tunhetett??? Esetleg veromleny volt es felszivodott, talan az okozta a verzest? Lehet-e hogy nem is myoma volt?

        Valaszat nagyon koszonom!
        M.O.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves MO!

        Hogy mi volt, mi nem, mit nem láttak valamikor, erre válaszolni nem lehet.
        De elpattan egy erecske és kevés vérzést okoz folyamatosan, annyi vérzés nincs, hogy egy vérömleny kialakuljon és folyamatosan ürül. Az erecske elpattanását nem lehet látni UH-al, hematoma meg nem alakul ki, egy lehetséges magyarázat.


        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-17 10:45:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 15:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: