• AFP eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        24 hetes terhes vagyok, de a mai napig kicsit aggaszt az AFP vizsgálat eredménye. Integrált tesztet csináltattam, és a 16. héten (tehát a betöltött 15. héten) voltam a második vérvételen. Az AFP 1,82 Mom lett, és a velőcső-záródási rendellenesség kockázata 1:930. Az orvos azt mondta ez jó eredmény, nem kell megismételni, illetve az ultrahang vizsgálaton is mindent rendben talált (a 4D-n is). Ugyanakkor több helyen olvastam, hogy a betöltött 16. héten kellett volna nézni, és az 1,82 emelkedett érték, és sok kismamát ezzel az eredménnyel már genetikai vizsgálatra küldenek. Önnek mi a véleménye?

        Köszönöm válaszát!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a AFP eredmény témában

        Kedves Kérdező!

        Betöltött 16 héten pont kellett volna a vérvételt nézni. A kombinált teszt viszont 12-14 hét között esedékes. 1,82 nem magas 15 hétnek sem, 4D is rendben volt, ne aggódjon. Egyébként mit szándékozna tenni ha mégis rossz lett volna (Ön szerint) az eredmény- abortus? Az AFP nem pontos vizsgálat néha jelez, amikor nem kellett volna, néha nem jelez pedig kellett volna. Ne izguljon.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-17 10:26:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 14:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: