• 17.hetes kismama-aggodó :AFP érték miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! A következő kérdéseim lennének: életkorom 29 év, testsúlyom 71kg. A 16.hetes vérvétel ami elképzelhető, hogy a 17.hétre esett. A következő eredmények lettek (csak azt irom le ami megvan *)N 102 Limfocita %19,1%(ennek a normál értéke 25-44), N104 Granulocita % 71,9% (ennek a normál értéke 45-70)az AFP 24,20ng/ml (ennek a normál értéke 28-57),AFP átlag 40,66 ng/ml, MOM index 0,70 (ennek a normál értéke 0,70-1,30). A kérdésem a következők lennének: Kell-e aggodnom az AFP értékek miatt, és ha igen akkor mi a teendőm? Az orvosom eddig minden ultrahang vizsgálaton 2D,3D és 4D ultrahang vizsgálatokat csinált eddig minden vizsgálaton minden rendben volt a pici babámmal. A követkető kérdésem az lenne, hogy a 19 hónapos kislányom még mindig didizik (igaz csak este elalváskor) ez mekkora probléma a picibabának? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Szoptató!

        A szoptatás a terhesség alatt elég nagy probléma lehet, mivel a szoptatás alatt méhösszehúzódás lehet, ami akár vetéléséhez, koraszüléshez vezethet. Én a terhesség alatt azonnal le szoktam állítani a szoptatást. Magának is ezt javaslom. Sürgősen!
        Egyébként a leletek nem rosszak, nem kell félnie. Az AFP talán alacsonyabb, de ennek nem sok jelentősége van.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-14 15:54:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: