• Megfelelő méretek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Jelenleg 12 hetes kismama vagyok és az ultrahang szerinti adataim a következők: CRL: 53,7 mm, BPD: 19,8 mm, NT: 1,3 mm (a rövidítésekkel tisztába vagyok) csak érdekelne hogy ezek a méretek a normális határokon belül vannak-e? Illetve érdekelne még a véleménye, hogy Ön szerint meddig ajánlott szedni az Elevitet, illetve ha azt abba hagyom akkor milyen vitaminra van ezek után szükségem, kell-e szedni valamit, helyette vagy mellette, vagy elég ha minden nap eszek gyümölcsöt, és rendesen táplálkozom. Elnézést a sok kérdésért, és tudom hogy erre van a terhestanácsadás de én olyan országban élek ahol eddig sajnos nem kaptam teljeskörű felvilágosítást.  Részletes válaszát és megértését előre is megköszönve.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!


        A baba méretei rendben vannak, emiatt nem kell aggódnia. Egyébként nem tudom, merre lakik, de az ilyen szűrővizsgálati eredményeket biztosan mindenhol szigorúan ellenőrzik, biztosan kiszűrnék, ha baj lenne (ezt csak a következő vizsgálatok miatt mondom, hogy ne izguljon feleslegesen, hátha a kommunikáció is nehezebb).
        A terhesvitamint, legyen az Elevit, Femibion, vagy csak folsav önmagában az egész terhesség alatt lehet szedni. Sok kismama kiegészítő vasat is kap, mert könnyen alakulhat ki vérszegénység terhesség alatt, szerintem erre majd érdemes odafigyelnie a táplálkozásában.
        Vannak kismamák, akik csak pl. minden másnap szednek vitamint, szerintem egy vegyes, megfelelő tápanyagokban gazdag étkezés mellett a laboreredményeket vegye majd figyelembe.
        További kérdésekkel várjuk vissza!


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-12 00:51:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 06:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: