• Hány hetes kismama lehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Farkas Ágnes!!

        A fogantatást azért gondolom, hogy 100 %, mert az együttléteinket feljegyeztem egy határidőnaplóba. 2008. nov 15- nov20 ig menstruáltam,utána nov24 én, dec 1, 4, 7, és 17-én voltunk együtt.közben folyamatosan teszteltem, és 21-én lett végre pozitív.A tesztek azt írják, és a gyógyszertárban is mondták, hogy 10-12 nap után mutatja ki a terhességet.Visszaszámoltam, és így jött ki a 7-e.

        Január 5-én mentem először orvoshoz.UH lelet eredménye:

        Az uterusban szabályos petezsák.

        GS:15mm

        Szívműködés még nem látható.

        Adnexumok eltérés nélkül.

        Szabad folyadék a kismedencében nincs.

        A doktornő Béta HCG vizsgálatra küldött, mely ugyanezen a napon történt.Eredménye:

        Human choriogonadotropin  : 16913  IU/l 

        Legközelebb Január 13-án voltam ismét UH-on:

        CRL:11 mm

        Grav.s.6.

        Jó magzati szívműködés.

        Utoljára pedig febr. 24-én v oltam, ez volt a terhességi 1. szűrővizsgálat:

        melyen, az előző levelemben megírt méretek kerültek.

        Ami még aggaszt, hogy :

        Placenta tapadása: zömében mellső falon, belső méhszájat is fedi.

        A védőnő hívta fel rá ma a figyelmem, és közölte, hogy ebből akár még komoly bajom is lehet.

        Segítségét előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!


        Pedig előfordulhat, hogy a fogantatás mégiscsak 17. volt, bár a teszt valóban kissé korainak tűnik. Az első UH-on ami készült, még nem látszott szívműködés. A fogantatástól számított 21. napon a szívcső lüktetése már látható, így akkor már látni kellett volna. Szerintem ragaszkodjon az UH eredményekhez, az első, ahol látszódott a szívműködés, a szerint akkor volt 6 hetes, így kb. stimmel a 17. is. A 12 hetes szűrés is pontosan a betöltött 12. héten készült, szerintem nincs miért aggódnia. Az én naptáram szerint tehát ma 14 hét 1 napos. A mensesből most pontatlanul jönne ki a terminus, de az UH ennél pontosabb.
        A lepény miatt nem kell aggódnia egy szálat sem, sajnos sok védőnő nem kellő tájékozottságából sok hibás információ származik. A lepény a méh növekedése során egyre fentebb "kúszik", kis terhességben még többször kapunk ilyen leletet, hogy a méhszáj fölött is van lepény. Ezt kontrollálni kell, gondot akkor jelenthet, ha ott marad, mert akkor a spontán szülést megakadályozza, és több vérzéssel szövődhet. De emiatt túl korai lenne még aggódni, rengeteg idő van még addig. A védőnője véleményét szűrje...
        Minden jót, ha további kérdése van, írjon nyugodtan.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-11 15:14:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 15:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: