• Salaktalanítás versus terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr,

        Terhességem ötödik hetében (az utolsó menszesz első napjától számítva) 3,5 napon át (összesen 20 db) egy salaktalanító tablettát szedtem, majd abbahagytam, amikor kiderült számomra a terhességem. Azt szeretném megkérdezni, hogy ennek milyen következménye lehet a magzatra? Leírom a termék összetevőit. Segítségét előre is köszönöm.

        Tisztelettel,

        Enikő

        Összetevõk
         
        Szárított növényi részeket és növényi kivonatokat tartalmazó étrend kiegészítõ készítmény. 60 db tabletta. Nettó tömege: 1 100 mg (1,1 g)/tabletta A tabletta hatóanyagként szárított növényi részeket és növényi kivonatokat tartalmaz, melyek természetes úton segítik a szervezet emésztési folyamatait. A napi adag (6 tabletta) az alább felsorolt szárított növényi részeket illetve kivonatokat tartalmazza: Szárított cikóriagyökér (radix chicorii) 960 mg Szárított keserûnarancs gyümölcshús 780 mg Gyermekláncfû kivonat (taraxum officinalis) 600 mg Szárított psyllium mag (semen isphagula) 528 mg Articsóka levél kivonat (cyanara scolymus) 444 mg Szárított spirulinalga 360 mg Csalánlevél kivonat (urtica dioica) 360 mg Zellermag kivonat (apium graviolens) 300 mg Spárgagyökér kivonat (asparagus officinalis) 300 mg Kakukkfû kivonat (thymus vulgaris) 125 mg Csomósodást gátló anyagok: dikalcium-foszfát (E341), trikalcium-foszfát (E341), szilicium-dioxid (E551), magnézium-oxid (E530) Stabilizátor: kálium-citrát (E332), magnézium-sztearát (E470) Hordozó: mikrokristályos cellulóz (E460) 1 doboz 60 tablettát tartalmaz - 10 napra elegendõ adag.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        Sajnos a gyógynövényekhez nem értek, de ha a teához leiratban nem tiltják a terhességet, semmi gond.


        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-10 23:49:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 15:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: