• Terhességi Panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Velünk minden rendben, szépen nővekedünk.A hányingeren is egyre ritkább egyre jobban érzem magam az étvágyam is egyre jobb. Sokszor vagyok éhes szinte félóránként enem kell valamit. Vannak dologk amik nem esnek jól azokat utána nem is eszem meg.:)

        Viszont van egy problémám, folásom van, nem viszket, nem fáj semmi egyébb probléma, csak annyi hogy van, sárgás, normál illattal, (Bár az illatokra nagyon érzékeny vagyok) nem tudom mi lehet?

        Ez normális? Vagy valami fertőzésem lehet?

        Az utobbi időben többször is volt herpeszem (számnál), hajlamos vagyok rá, de ilyen gyaktan nem szokott kijönni, valami nem lehet rendben velem?

        Néha még fájdogál a hasam, de nem jellemző már, enyhe olyan menstruációs fájdalmak, de alig veszem észre.

        Valamint azt szeretném kérdezni, hogy terhesség alatt lehet nemi életet élni? Azt hallottam hogy az első 3 hónapban nem ajánlott, ez igaz?

        Köszönöm: Ilona

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!


        Örülök, hogy ismét hallok Ön felől! :) Jó hír, hogy a rosszullétek csökkennek, így viszont egyre többet enne majd... Figyelgesse a súlyát, ha nem hízik sokat, ehet bátran...
        Bővebb hüvelyi folyás szokott jelentkezni terhesség alatt, ez a megváltozott hormonoknak köszönhető, nem kell aggódni miatta.
        Ha irritációt okoz, kellemetlen szagú, viszketéssel jár, vagy feltűnően sok, akkor viszont vizsgálatot igényel. Ha csak nagyon halvány sárga, akkor szerintem a szokott bővebb váladékozás, de ha nagyon színes, azért egy ellenőrzést mégis megér.
        Szerintem a herpesz a megváltozott immunállapotnak, és a beteges időszaknak köszönhető, de ugye bármi okozhatja, így ezt nem tudhatjuk miért pont most.
        Ha jól esik az együttlét, akkor nyugodtan lehet! Nincs kikötés, csak akkor, ha pl. vérzés van, van pl. nyitva lenne a méhszáj.
        Legközelebb ha ír, írja már meg, hogy hányadik héten jár, és akkor én is könnyebben tudom majd követni a terhessége alakulását. :)
        Minden jót!



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-12 00:39:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 13:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: