• Cukorbetegség és gyermekvállalás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Párommal három éve vagyunk együtt, és nagyon szeretnénk kisbabát! Párom 37 éves, és három nappal ezelőtt a vizeletében cukrot találtak. Az lenne a kérdésem, hogy az ő esetleges cukorbetegsége gátol-e minket a babavállalásban? Előre is köszönettel, T

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség, gyermekvállalás témában

        Kedves Kérdező!


        Nem tudom, Ön a férj, vagy a feleség?
        Mindenesetre az apa cukorbetegsége a nő terhességét nem befolyásolja, míg az anya, ha valóban cukorbeteg, akkor gondosan be kell állítani a vércukor szintet, és a terhesség alatt fokozott diabetológiai kontrollt igényel, emellett, ha Ő 37 éves, akkor genetikai tanácsadás is javasolt. Tehát biztosan fokozott odafigyelést fog igényelni a terhesség, de így minden rendben lehet.

        Egyébként a vizeletben egy alkalommal talált cukor még nem feltétlen cukorbetegség, szerintem ne aggódjanak.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-11 11:39:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: