• Hány hetes kismama lehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        Nagy gondban vagyok, nem tudom pontosan mennyi idős terhes lehetek.

        Doktornőm szerint 12 hetes voltam múlt héten(most 13).

        Internetes kalkulátorok szerint 14-15 hetes lehetek.

        Az utolsó menzeszem első napja: 2008.nov.16

        Fogantatás időpontja:2008. dec.7 (ez 100%)

        Az első pozitív tesztem dec 21én volt.

        A múltheti uh-on mért adatok a Piciről:

        BPD: 24mm

        CRL: 75mm

        NT : 2.5mm

        Egy kicsit meg vagyok zavarodva ezekkel a hetekkel, mindenki azt mondja, hogy a méreteim alapján több vagyok a 13(jelenleg) hétnél.

        Ebben a fontos kérdésben szeretném a segítségét kérni.

        Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!


        A BPD a baba fejének a legnagyobb kerületét jelenti, ami kb. 12-13 hétnek felel meg. Nem tudom, vajon hol veszhetett el ez a két hét, de mégis úgy tűnik, a fogantatás később volt.
        Esetleg, ha valamilyen közelebbit is tudna mondani, miért biztos a fogantatás időpontja?
        Az utolsó menses és a fogantatás szerint valóban nagyobb a terhesség.
        Nem tudom, van-e korábbi UH lelet? Mikor volt az első UH, és azon milyen adatok vannak? Becsülték-e a terminust akkor. A mostani UH-on van-e becsült terminus, és azt a méretekből, vagy a mensesből számolták?
        Fontos tudnia, hogy terhesség korát legbiztosabban az első UH mondja meg, az akkori méretek alapján, így a legpontosabb a terminus időpontja.
        A menses alapján számolt terminus azért lehet pontatlan, mert 28 napot vesz alapul, amit, ha nem módosítanak egy pl. 35 napos ciklus esetén, akkor akár egy egész héttel is tévedhet.
        A teherbeesés időpontját általában igazán tutira akkor lehet megmondani, ha mesterséges megtermékenyítés volt, vagy akkor, ha csak egy együttlét volt, és abból lett terhes...
        Próbálja meg összegyűjteni az eddigi papírokat, segítek szívesen én is, de orvosával is leülhet, és átbeszélhetik ezt.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-09 10:21:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 16:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó