• AFP erdmény!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! előre elnézést kérek a sok kérdésért,de nagyon aggódom!22 hetes kismama vagyok!A 12 hetes uh eredményeim:BPD:18mm,Femur:5mm,Tarkóredő vastagság:1.1mm!A védőnő azt mondta,hogy elég határeset értékek,de várjuk meg az AFP-t!Mára annak is megjött az eredménye:AFP.0.83,hCG:1.26, SP1:0.82,PAPP-A:0.54!Nem tudom hogy ez jó-e!A 18 hetes uh eredményeim:BPD:42mm,Femur:27mm!Ezek az eredmények jók,vagy tényleg kell aggódnom!Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Katica

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Katica!


        Nincs miért aggódnia, az eredményeket értékelő orvos szólt volna, ha bármilyien probléma van. A tarkóredő is rendben volt, a baba nő, megfelelő méretei vannak. A biokémiai szűrővizsgálat eredményeit befolyásolja akár 1-2 hetes eltérés is, és nem szabad egy-egy értéket külön vizsgálni, az nem reális pont azért, mert hétről-hétre változnak az értékek, amivel az elemzést végző orvosok is tisztában vannak, így tudnak csak eredményt kiadni. Nincs miért izgulnia.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-05 11:47:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 13:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: