• Hormonszintek. terhesseg 12, hete

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Ur/ Doktorno,

        Baratnom bizott meg a segitsegkeressel. Terhessege 12. heteben jar, most keszitettek nala Genetikai vizsgalatot. A rendelkezesemre allo adatok a kovetkezok:

        Vérszérum biokémia
        Free b-hCG 9.9 IU/L 0.22 MoM
        PAPP-A 0.901 IU/L 0,26 MoM 

        A felvilagositasnal csak annyit tudott meg a baratnom hogy a hormonszint alacsony, ami a mehlepeny rendellenessegere vezetheto vissza. (Az also kisbetus reszt attanulmanyozva az Edwards Syndrome koztes erteke volt feltuntetve.

        A vedono szerint tul koran lett megcsinaltatva a vizsgalat, raadasul baratnomnek 3 nappal fiatalabb a terhessege a meretek szerint mint szamszeruen.

        Onnek mi a velemenye e szamadatok alapjan?

        Segitseget nagyon koszonjuk!

        Klau & Mia

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        Valóban alacsonyabbak egy picit a hormonszintek, de szerintem korán lett levéve. Ha az UH rendben van, akkor egyelőre nincs teendő, majd 16 hetesen kell ismételni a vérvételt.
        Addig nyugalom.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor




        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-05 10:30:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 12:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: