• Terhesség alatti betegség+asztma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        Tervünk az első alkalommal megvalósult és teherbe estem még decemberben. November 21.-én volt az utolsó menstruációm, de sajnos január 8.-án belázasodtam (38,5) amit egyébként nem szoktam. Elmentem a háziorvosomhoz aki Semicillint írt fel és egy hét alatt rendbe jöttem. Utána a 11. héten voltam genetikai uh-n amin minden rendbe volt1.5mmtarkóvastagság, CRL60mm BPD20mm. Sajnos február 18.-án újra elmentem a háziorvoshoz, mert 37°-os hőemelkedésem volt és rettenetesen köhögtem. Újra Semicillint kaptam, de nem segített, majd Retardillin inekciót (3db) ill. utána Maripent. Mindent beszedtem és ma már azt mondta a doki, hogy nem hall a tüdőmön semmit, de még mindig köhögök néha váladékot, ami néha sárgás de inhább víz szerű.(az ősszel asztmát állapítottak meg amire hörgőtágítót kaptam de a betegségem miatt nem használtam) Mindemellett szerintem hüvelygombám is lett (már volt-candida- és szintén az antibiotikumok miatt alakult ki) Férjemmel a házaséletet inkább hanyagoljuk, mert akkor nagyon égő érzésem van. Jelenpillanatban joghurtot eszek hogy a bélflórámat helyretegyem, meg terhesvitamint is (Hipp Natal), de nem tudom elég e ez. Nem akarom a babát veszélyeztetni. Megjavulhat e magától vagy hüvelykúpra van szükségem és azt lehet e egyáltalán a 14. terhességi héten alaklmazi?

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés, terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        Hüvelykúpra van szükség, magától nem gyógyul meg, viszont a hosszantartó gombafertőzés, ha nem kezelik vetélést okozhat.Léteznek gombaellenes gyógyszerek, amik terhesség alatt is használhatóak.


        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-03 17:05:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: