• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornö/úr!

        18 hetes terhes vagyok és ma voltam ultrahangon, ahol azt állapították meg, hogy a méhlepény a mellsö falon tapad, de eléri a méhszájat. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez miért nem jó és milyen következményei lehetnek a terhességre, a szülésre és nem utolsó sorban a babára nézve.

        Köszönettel: egy aggódó kismama

        WEBBeteg szakértő válasza a méhlepény témában

        Kedves Kismama!


        Korai lenne még bármilyen következtetést levonni a méhlepényről, ugyanis a terhesség növekedésével ez feljebb szokott vándorolni. Ha mégsem távolodna el a méhszájtól, esetleg fedné azt, akkor a spontán szülés veszélyes lehet, és császármetszés javasolt, és kórházba is hamarabb kell befeküdni, mert gyakrabban léphet fel vérzés szövődményként. De higgye el, semmi ok az aggodalomra, hiszen bőven van még idő, és általában a lepény is feljebb kerül a növekvő méh falán.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-02 16:53:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 14:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: