• Veszélyben van a babám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Úr!2009.02.19-én pozitív terhességi tesztet kaptam.Másnap egy korábbi pajzsmirigy irányábn történő vérvétel eredménye 14.150-es tsh értéket mutatott,ekkor derült ki először hogy pajzsmirigyalulműködésem van.Kétségbe vagyok esve mert sok rosszat olvastam arról,hogy károsodhat a magzat ha nem kezelik megfelelő módon.Idegrenszeri és más egyéb károsodásokról írtak.Elegendő ilyenkor csak 1 pajzsm.UH/mert azt holnap megcsinálják/ vagy elengedhetetlen az endokrinológiai vizsgálat  a megfeleló gyógyszerek megállapításához?Mert csak júniusra kaptam időpontot.Nem lesz késő a babára nézve ha csak mostanában,vagy ne adj isten júniusban kezdi meg a háziorvosom a kezelést?A fázékonyságon és a hajhulláson kívül nem volt más tünetem max annyi hogy nem tudtam fogyni,ezért is kértem a vérvételet.A menstruációm 6-7 hónapja/ekkor hagytam abba a kislányom szoptaását(20hó)/ szinte napra pontosan 18-19-én megjött,ezzel nem volt problémám,mint sokan mások ezt is írták.Kérem Önt/Önöket hogy nyugtasanak meg nem kell megszakítanom a terhességemet!Nagyon-nagyon féltem a babám!Válaszukat előre is köszönöm!Tisztelettel P.-né Tünde!

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy, terhesség témában

        Kedves Tünde!

        A terheség alatti pajzsmirigy betegség igen súlyos lehet, tehát az biztosan nem megoldás, hogy majd júniusban kezelik. Azonnal el kell kezdeni kezelni és méghozzá viszonylag nagy dózisban. Sajnos előfordulhat a pajzsmirigy betegségben bármi a terhesség alatt, még az is, hogy elvetél. Tehát sürgősen kezelni kell magát más egyelőre semmi sem sürgős és ennyi. Csak oda kell figyelni magára. Sok sikert!

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-03 17:14:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 13:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: