• Nátha terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!!

        Szeretnék Öntől segítséget kérni, a következő kérdésben: 8 hetes kismama vagyok, az egyik este torokfájásom kezdődött és aznap éjjel nem sokat aludtam, mert állandóan verejtékeztem és hőhullámaim voltak. Másnap már kicsit jobban voltam, azonban a testhőmérsékletem sehogy sem ment le 37,2 fok alá. Lehet a babának ettől valami baja??? Mikortól számít hőemelkedésnek, és mivel lehet az esetleges lázat lejebb vinni??? A megfázás okozhat valami komolyabb próblémát?? Az orvosom annyit monodtt, hogy kerüljem az influenzát, de mi a helyzet a náthával?? Válaszait előre is nagyon szépen köszönöm !!!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!


        A 37 fok még nem olyan sok, emiatt nem kell aggódnia. Ha 38 fok fölé menne a hőmérséklet, akkor nyugodtan bevehet 1-1 szem lázcsillapítót is, hogy magas láz ne alakuljon ki. Emellett sok pihenés, lehetőleg ágymelegben, bő folyadékfogyasztás, mézes tea. Ha a panaszok nem csökkennek néhány napon belül, akkor háziorvoshoz érdemes elmenni egy vizsgálatra, hogy nincs-e szüksége antibiotikumra, előre lehet kérni időpontot a legtöbb rendelőben, hogy ne kelljen várakozni a többi beteg között. Egyéb teendő nincs.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-02 12:10:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 13:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: