• Nőgyógyászat - terhesség - barna folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvosszakerto,

        Holnap lepek terhessegem 8. hetebe. Az 5. hettol Utrogestan-t szedek (eloszor 2x1, ettol a hettol pedig 2x2) mivel gorcsoltem es enyhe barna folyas is jelentkezett, de a gyogyszer hatasara teljesen elmult, a hasi gorcsokkel egyutt. Azota folyamatos agynyugalom van rendelve amit eddig be is tartottam.

        Szerdan este (3 napja) voltam vizsgalaton, (huvelyi UH, kenet vetel). A baba rendben van, 6mm-es, viszont egy myomara utalo foltot is latott az orvos az UH-n. Azt mondta kicsi, nem okoz egyenlore problemat, majd folyamatosan ellenorzi. Mas kulonben minden OK volt szerinte.
        Minden nogyogyaszati vizsgalat utolagos fajdalommal jar, megszoktam hogy 3-4 napig diszkomfort erzetem van.

        Tegnap egy alkalommal talaltam a tisztasagi beteten egy keves halvanybarna folyast ismet.
        A mai napon 2 orat labon voltam, raadasul nagyon rosszak felenk az utak, egy 5 perces szakaszon nincs aszfaltozva igy erosen razkodik az auto.
        Hazaerve egy eleg nagy barna folt volt ismet a betetemen es a hasam is fajdogalt (a szemeremcsont felett, kozepen). Azota nem jott tobb valadek belolem, furdeskor sem eszleltem mar, a hasam viszont fajdogal. (mintha rakszuresen lettem volna, azutan faj mindig igy.)
         
        Lehetseges hogy az orvosi vizsgalat bolygatott meg belul valamit es a mai setaval ratettem egy lapattal?
        Komolyan aggodnom kell vagy "csak" tul sok volt az utobbi par nap a szervezetemnek?
        Valaszat nagyon koszonom! Udvozlettel: Mia

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában


        Kedves Mia!

        Amikor visszatér a vérzés a terhesség alatt, akkor nem tud mást tenni, minthogy többet pihen. Ide oda akármilyen gyógyszer a legjobb orvosság az ilyenre, ha sokat pihen és sok folyadékot iszik. Más nincs. Tehát most is ezt kell tennie magának. Persze azért rendszeresen (kéthetente) érdemes ultrahang vizsgálatot végeznie. Hogy ez a vérzés most a lehetséges mioma miatt van vagy sem mindegy, a lényeg, hogy vigyázzon a terhességére és persze magára is.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-03 17:12:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 12:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: