• Kislányt szeretnénk!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        Olyan kérdésem lenne, hogy egy magzat esetében mikor dől el a neme? Lehet-e tenni valamit annak érdekében, hogy nagyobb esély legyen a kiválasztott nemű gyermek megfoganására?
        Nekünk három fiúnk van, a második terhesség során egypetéjű ikerfiaink születtek. Nagyon szeretnénk még gyerekeket, de gondolom érthető, hogy jobban örülnénk, ha ezek után lányaink születnének. Egyébként meghatározó lehet a családban a nemek aránya? Elég fiús család mind a kettő.

        És annak szintén kicsi esélye van, hogy szintén ikreink legyenek? (Nagyon örülnénk most egy lányikerpárnak.)

        Válaszát nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!


        Nem tudják befolyásolni a baba nemét, és azt sem, hogy ikrek legyenek. A gént, ami eldönti, hogy fiú legyen vagy lány a baba az apától öröklik.
        Azokban a családokban, ahol több ikerpár van, nagyobb eséllyel lesz ikerterhesség, de azt nem lehet megmondani, hogy most a következő terhességnél mennyi esélye van erre.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-02 11:03:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 11:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: