• Hellp szindroma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        Hugomat 22 hetesen megcsászározták a baba három nap után sajnos meghalt.Nem értettük a dolgot csak annyit mondtak ha nem szakitják meg a terhességet akkor az anyuka belehal és sürgősen kell intézkedni.Mára kiderült , hogy hellp sindromája volt nem sokat tudunk a betegségről de amit olvastunk róla borzalmasnak tünik. Nagyon szeretnének babát mert még nincs gyerekük de igy nagyon félnek.A kérdésem az, hogy rendszeres felügyelet mellett mekkora esélye vann annak hogy a köv.terhesség alatt is bekövetkezhet ez?Ha van rá esély akkor nem biztos, hogy bele vágnak mert ezeket a dolgokat  a baba elvesztését elég volt  egyszer átélni a családnak és a tudat, hogy ő is veszélyben volt nagyon borzasztó.Lehet, hogy a másik terhesség is hellp-pel végződne?

        Köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a Hellp szindróma témában

        Kedves Kérdező!

        A HELLP-syndroma egy olyan speciális kórkép, ami csak terhesség alatt fordul elő, kiváltó oka a lepény beágyazódási zavara. Először terhes nőkön gyakrabban fordul elő, különösen, ha van alapbetegségük, ami hajlamosíthat rá (pl. magas vérnyomás, krónikus vesebaj, autoimmun problémák). Az ismétlődés számszerű kockázatát nehéz megadni, bár az nem magas. Mégis, tervezett terhesség előtt konzultálni kell a szülészorvossal.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-02 13:40:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 11:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: