• Mola???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktornő/Úr!

        Január 10-én volt az utolsó vérzésem, febr.10-lett volna esedékes a következő. Bár előfordul, hogy szabálytalan a menses (31-36 nap is akár)

        Febr.10én nem jelentkezett a vérzés, ekkor még nem gyanakodtam, máskor is volt már ilyen. Febr.16-án csináltam egy terhes tesztet. Negatív lett. 19-én csináltam egy újabbat, ami 10es érzékenységű gyógyszertári teszt volt, ez pozitiv lett, bár halványan.

        20-án elmentem nőgyógyászhoz, aki hasi UH-val viszgált, de vastag nyálkahártyát talált csak, valamint egy nagyon pici fekete foltot, de arra azt mondta, csak nagy jóindulattal lehetne terhességnek nevezni, jöjjek vissza csütörtökön.Itthon csináltam 23-án még egy tesztet, egyértelmű és nagon erős 2 csíkos lett.

        Ma 26-án visszamentem, egy másik orvos volt.Megnézett UH-val és semmit se talált, csak egy vastag 25mm-es méhnyálkahártyát.És elküldött béta hcg tesztre.

        Egyebet nem mondott, így eljöttem. Most utána olvastam, mikor szokták ezt nézni, hogy a szintje emelkedett e vagy milyen, és a mola terhességet találtam.

        Nagyon elkeseredtem:( van már egy 2 éves kisfiunk, ő első alkalommal összejött, semmi baj nem volt a terhességem során.A halvány pozitiv terhes teszt után ő már 4 nappal látszódott a monitoron.

        Mi lehet a baj? Elképzelhető, hogy annyira kicsi még, hogy semmi nem látszik? Vagy elvetéltem és fel se tünt? Azóta sincs se görcsöm, se vérzésem, a mellem nagyobb, de hányingerem nincsen, jól vagyok.

        A másik még, hogy azt mondták nagyon hátrahajlik a méhem és ezért sem látható tisztán.

        Mire kellene gondoljak? Csak jövőhéten tudok menni ismét orvoshoz :(

        Köszönöm válaszát előre is!

        Noémi

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Noémi!


        Az eredményt jó lett volna megvárnia, hiszen a teszt azt a hormont mutatja ki, mint amit a terhességi teszt is jelez, csak pontosan megvan a mennyisége is, ebből lehet következtetni, hogy valóban van-e terhesség. A molaterhesség esetén más mennyiségű ennek a szintje, tehát akár ezt is el tudják különíteni. Egy hét múlva valóban szükség lesz ismételt vizsgálatra, de szerintem ne aggódjon. Ilyen előfordul, hogy olyan pici még a terhesség, hogy UH-on nem látszódik, és említették azt is, hogy nem teljesen megítélhető Önnél sem.
        Nyugodjon meg, nincs miért aggódnia most, de az eredményéért vissza kellene mennie még ma, mert akkor pontosabban következtethetnek, mi is történik.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-26 14:19:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 06:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: