• Kordiocentézis, igen vagy nem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Párommal együtt szeretnénk tanácsot kérni a terhesség kapcsán a genetekai vizsgálatról.

        A 16. héten volt vérvételen és az eredmények szerint a szabad esztriol szintje fele a normálisnak. (0,49 MoM) a 21. héten pedig az UH során agyi cisztákat láttak. Ezenkívül a testvére szívproblémákkal született.

        Ezért az orvosok kordiocentézist javasolnak, mivel magzatvizes vizsgálatra már nincs lehetőség. Azért fordulunk önökhöz, mert azt olvastuk, hogy a terhes nők nagy százalékánál a második trimeszterben az esztriol szint eleve alacsonyabb és az agyi ciszták is felszívódnak idővel.

        Önök mit javasolnak, érdemes elvégezni ezt a magzatra is veszélyes vizsgálatot? Vagy várjunk a 24. heti echokardiográfiára és az újabb UH-ra?

        Előre is köszönjük a választ.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        1 agyi cysta gyakran felszívódik, több ritkábban. Choriobiopsia nem merült fel? Genetikai centrumban ,-ha cardiocentézist javasolták, akkor hallgasson rájuk-a legjobbat akarják, jobban értenek ehhez,mint én.



        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-03 17:32:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 11:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: