• Csontfájdalom terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 25 hetes kismama vagyok. Miután betöltöttem a "félidőt" kezdtem érezni, hogy a szemérem csontom, de főként a keresztcsontom fáj. Ez egyre jobban fokozódott, ma már a járásom is nehézkes. Főként az ülésből - felállás, hajlásból - kiegyenesedés fájdalmas. Nincsen túlsúlyom (170 cm és 59 kg), az első várandósságom idején is tapasztaltam hasonló tüneteket, jóval enyhébb formában. Nem tudom, hogy könnyíthetnék az állapotomon, hiszen még elég sok időm van a szülésig, és valószínűleg a baba súlygyarapodásával a tüneteim csak fokozódnak majd. Az MSM-ről (metil-szulfonil-metán) azt hallottam, hogy jó lehet, de az orvosom nem javasolta a kén tartalmú készítmény szedését. Kérem, adjon tanácsot, hogy mit tegyek, esetleg milyen gyakorlatokat végezzek, vagy esetleg van-e valamilyen készítmény amit szedhetnék és nincsen káros mellékhatása a babára nézve. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        Panaszai abból adódnak, hogy a terhesség növekedésével párhuzamosan lazulnak az ízületei, ez okozza a fájdalmakat. Igazából gyógyszer nincs rá, a terhestorna azonban sokat segíthet. Emellett csak a MagneB6 szedését tudom javasolni.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor




        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-26 09:25:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 09:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó