• Szülés vagy császár

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        25 éves 24 hetes kismama vagyok a kérdésem az lenne hogy szülhetek-e természetes úton ha a bal vesém a kismedencében helyezkedik el középen (születési rendellenesség)de nincs vele probléma ugyanúgy funkcionál mintha a rendes helyén lenne.A terhességem elején 9-10 hetesen voltam urológián ahol a következőket irták:Jo.norm vese,kő tágulat nem látható.Bo.-i vese 71*38mm,bo-on a köldök magassága alatt a kismedencében detectalható,üregrendszeri tágulat nincs A terhesség további szakaszaiban ill.szülés során jelenthet gondot a bal oldali distopiás vese.De konkrétan senki se válaszol nekem hogy most szülhetek természetes úton (amit szeretnék)vagy császározni fognak(amitől félek)?Előre is köszönöm válaszát!Erzsébet

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, szülés témában

        Kedves Erzsébet!


        Valószínű, azért nem válaszol még senki konkrétan, mert nem alakult ki a "végleges" helyzet még. A terhesség során a növekvő méh "csinál helyet magának". A belek is helyzetet változtatnak, valószínű, hogy megvárják, hogy amikor már nagyobb lesz a méhe, akkor hol lesz a bal oldali veséje. Ha útban van, akkor bizony császármetszés lesz, hiszen gondot jelentene a baba születése közben, mert a kismedencében azért nincs annyi hely. Higgye el, egy császármetszés ilyenkor sokkal biztonságosabb, mint a spontán hüvelyi szülés. Biztosan kell még mennie urológiára is, illetve gondolom folyamatosan ellenőrzik a kismedencében lévő vesét is. Ne izguljon, a császármetszés is szülés, és mindkettőjük biztonsága kívánhatja meg azt.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-22 11:03:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 08:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó